Южна Каролина въведе разстрела като смъртно наказание

Южна Каролина въведе разстрела като смъртно наказание Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела като алтернатива на електрическия стол или смъртоносната инжекция за осъдените на смъртно наказание, предаде Асошиейтед прес.
Този въпрос е бил повдигнат за обсъждане поради недостига на смъртоносни инжекции. Според новия законопроект, в случай на недостиг на инжекция, затворникът ще трябва да избира между електрически стол или разстрел.
Документът на Камарата на представителите е леко модифицирана версия на проект, одобрен от държавния Сенат през март. Затова законът ще бъде повторно одобрен от Сената и изпратен до губернатора, който вече обеща да го подпише.
В момента 37 души, осъдени на смъртно наказание, се държат в държавните затвори, трима от тях са изчерпали възможността за обжалване и в резултат на това трябва да бъдат екзекутирани.
Южна Каролина ще се превърне в четвъртия щат на САЩ, който ще позволи разстрел като смъртно наказание. Очаква се обаче новите правила за изпълнение да бъдат оспорени в съдилищата.
07.05.2021, 12:38 часа
593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha