След убийството на 2-годишната Данка: Сръбският президент предлага връщане на смъртното наказание

След убийството на 2-годишната Данка: Сръбският президент предлага връщане на смъртното наказание Президентът на Сърбия Александър Вучич каза снощи, че ще предложи на бъдещото правителство да разгледа възможността да се въведе отново смъртно наказание за най-тежките престъпления, съобщават белградските медии.
Вучич каза по повод убийството на двегодишната Данка Илич, което разтърси страната през последните десетина дни, че „ако някое деяние заслужава смъртно наказание, това е то“.
След парламентарните избори в Сърбия през декември със съставянето на новото сръбско правителство е натоварен лидерът на Сръбската прогресивна партия и досегашен министър на отбраната Милош Вучевич. Смъртното наказание в Сърбия е отменено през 2002 г.
Данка беше обявена за издирване на 26 март, след като изчезна в Банско поле, близо до източния сръбски град Бор. Първо бяха арестувани двама мъже на 50-годишна възраст.
Единият заподозрян е признал при разпит в прокуратурата в Зайчар, че е удушил Данка. Той е казал също така, че баща му и брат му са му помогнали да скрие тялото. Те също са били задържани. Другият заподозрян е използвал правото си на мълчание.
07.04.2024, 16:33 часа
483 1
Коментари

Само така !

07.04.2024, 19:23 часа
Мястото на боклука е в кофата .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha