Три признака, че трябва спешно да се откажете от хляба

Три признака, че трябва спешно да се откажете от хляба

Хлябът е основна част от менюто за много хора. Изследванията показват, че в много случаи той може да бъде здравословна част от диетата, особено ако е направен от пълнозърнести култури.
Понякога обаче консумацията му може да доведе до здравословни проблеми и има няколко признака, че е време да се откажете от този продукт.

Напълняване
Ако започвате да наддавате, може да се наложи да преразгледате количеството хляб, което ядете.Яденето на два или повече хляба на ден е значително свързано с риска от затлъстяване или наднормено тегло, според проучване, публикувано в списанието BMC Public Health.

Високо кръвно налягане
Ако изведнъж получите проблем с високо кръвно налягане, елиминирането на хляба от вашата диета може да върне числата ви към нормалното.
Изследване, представено в списание Nutrients, установи, че яденето на един бял хляб един или повече пъти седмично е свързано с високо кръвно налягане.

Постоянни спазми в стомаха
Ако забележите, че стомахът ви започва да страда след сандвич или парче хляб, е време да преразгледате обичайната си диета.
Това може да е признак на целиакия, непоносимост към глутен, който се съдържа в хляба. Ако имате силно подуване на корема, болка, диария и запек след консумация на храни, които съдържат глутен, избягвайте ги.

08.05.2021, 13:54 часа
1384 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha