„ВиК“-Враца отчете дейността си за 2020 г.

„ВиК“-Враца отчете дейността си за 2020 г. Вчера бе проведено общо събрание на съдружниците на "ВиК" ООД - Враца, съобщиха от дружеството.  
Въпреки усложнената ковид ситуация в страната и трудностите, които изпитва ВиК секторът и почти всички ВиК дружества, ВиК Враца отчете поредната много успешна година, като запазва водещото си място сред ВиК дружествата в страната.
Във всички общини на област Враца бяха извършени реконструкции по ВиК мрежата. Те бяха съобразени с целите на дружеството за модернизиране на инфраструктурата и повишаване ефективността на работа в съответствие с европейските и държавни политики в областта на водния сектор. Особено показателно е, че за една година са подменени със собствени средства над 78 000 метра водопроводи, което по мащаб е съпоставимо с воден цикъл на един голям град.
Зададените стойности на показатели от КЕВР и МРРБ като рентабилност, ликвидност, събираемост и загуби на вода са преизпълнени, а някои от тях в пъти.
Към настоящият момент дружеството се намира в отлично организационно и финансово състояние, което му дава увереност, че ще се справя в ежедневната си работа по подобряване нивото на ВиК услугите на територията на област Враца. 
12.05.2021, 11:09 часа
830 1
Коментари

12.05.2021, 15:42 часа
20000000 BGN и подмяната на водопровода на село Бистрец на хартия явно са подобрили положението на фирмата. Когато монополист натоварен с обществени задачи отчита единствено забогатяването си (подобряването на финансовото му състояние) като успех ...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha