Дезинфекцират книгите в библиотеката във Враца с модерна машина /снимки/

Дезинфекцират книгите в библиотеката във Враца с модерна машина /снимки/ В Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще дезинфекцират книгите с машина, съобщиха от книгохранилището.
От днес всяка книга, която връщате в библиотеката, ще бъде дезинфекцирана с UV машина за стерилизиране на книги "Book Sterilizer SK-8000". 
Модерният апарат е инсталиран в отдел „Заемна за дома“ и ще бъде на разположение на всеки, който желае да дезинфекцира отново книгите преди да ги занесе вкъщи. Машината обработва до 6 книги наведнъж за 30 секунди. С помощта на UV лампи се осигурява 99.9% ефективна защита срещу прах, паразити, бактерии и вируси, в това число и COVID-19. В устройството е инсталиран и освежител, който дезодорира изданията, а прахът се отстранява чрез високо въздушно налягане и силен поток от въздух. При стерилизацията книжните тела не се увреждат. 
Дoceгa, във връзка с наложените противоепидемични мерки, в библиoтeкaтa ce нaлaгaшe 72-чacoвa „кaрaнтинa“ на книгите, преди да бъдат предоставени отново за ползване. С новата придобивка се намалява рискът от заразяване и вярваме, че ще внесем още повече спокойствие у читателите. Машината е закупена със средства от бюджета на библиотеката.

 
14.05.2021, 16:55 часа
840 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha