Осъдиха мъж, осуетил проверка и ранил инспектор по рибарство в Монтанско

Осъдиха мъж, осуетил проверка и ранил инспектор по рибарство в Монтанско

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между районната прокуратура и защитата на подсъдимия И. Б. Р., за наказание „Пробация“ за опит да попречи на инспектор в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ да извърши проверка и нанесена на инспектора лека телесна повреда.
На 13.06.2018 г. около 1.30 часа, на път Е-79 в близост до разклона за Чипровци, в местността ,,Палековото“ край Монтана, главен инспектор от ИАРА Р. Й. В. спрял за проверка лек автомобил ,,Субару Легаци“, шофиран от И. Б. Р. с пътник П. С.
Водачът направил опит да попречи на инспектора да изпълни служебните си задължения, не изгасил двигателя на автомобила, потеглил рязко по време на проверката и повлякъл по пътното платно проверяващия, като му нанесъл леки телесни повреди - охлузвания и драскотини по ръцете и натъртване в тазова област.
Малко по-късно инспектори на ИАРА и пристигнали полицаи застигнали катастрофиралия в нива автомобил „Субару“ и задържали И. Б. Р., а П. С. избягал.
В багажника на колата били открити лодка и хрилни мрежи.
Пред съда подсъдимият И. Б. Р. /44-годишен, със средно специално образование, работи, осъждан/ се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ със следните пробационни мерки:
- задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител за срок от 6 месеца и периодичност два пъти седмично;
- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца за нанесената на инспектора лека телесна повреда.
За второто извършено престъпление – опит да попречи на орган на властта да изпълни служебните си задължения, което е престъпление против реда и управлението, съдът наказа И. Б. Р. с още едно наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца.  
Районен съд определи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание „Пробация“ с мерки:
- задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице за срок от 6 месеца с периодичност два пъти седмично;
- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.
Разноските по делото в размер на 199 лв. за експертизи трябва да бъдат внесени от И. Б. Р. по сметка на ОД на МВР – Монтана.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

15.05.2021, 12:41 часа
2518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha