Гранични полицаи откриха над 95 кг марихуана в Генералово, задържани са двама чужденци

Гранични полицаи откриха над 95 кг марихуана в Генералово, задържани са двама чужденци Откриха шест сака, укрити в ниша в една от стените в изоставен дом в Генералово, съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция.
Случката е от 18 май. Униформените установявили, че чантите са пълни с марихуана. Организирано е наблюдение на мястото. За случая е докладвано на ръководителя на Окръжна прокуратура - Хасково и по негови указания са продължени мероприятия за издирване на притежателя на наркотичното вещество. Извършени са редица оперативно-издирвателни действия в зоната на отговорност на ГПУ-Ново село.
На 19 май след полунощ граничните полицаи задържали в непосредствена близост до укритите сакове двама мъже - чужди граждани без документи. Чужденците заявили, че са на 32 и 26 години, от Ирак. Твърдят, че са преминали с помощта на каналджия от Турция в Гърция и след това в България. Според разследващите, обясненията на двамата задържани са противоречиви, на моменти взаимноизключващи се.
Граничните полицаи разкрили, че за 32-годишния иракчанин има съвпадения от предишни регистрации за незаконно преминаване на държавната граница и забрана за влизане в Шенген.
При извършения полеви наркотест е установено, че в саковете се съдържат само съцветия марихуана с много високо качество. Общото количество наркотично вещество е 95.330 кг.
Двамата чужденци са задържани, образувано е досъдебно производство по описа на ГПУ-Ново село. Работата по случая продължава.
 
20.05.2021, 15:59 часа
642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha