На вниманието на ДАНС: Делян Пеевски е истинският собственик на "Конкурент нюз" ЕООД

На вниманието на ДАНС: Делян Пеевски е истинският собственик на "Конкурент нюз" ЕООД Служебният кабинет ще изработи свой разширен и подобрен списък на санкциите по "Магнитски", които САЩ наложи през миналата седмица на Делян Пеевски, научи агенция BulNews.
В него може да се окажат не само изброените от американското финансово министерство компании, пряко притежавани от него, но и още неограничен брой косвено свързани физически и юридически лица, с които държавата трябва да прекрати отношенията си и да не влиза в нови. 
Така в българския "Магнитски" биха могли да попаднат и някои от множеството близки до Пеевски компании, които от години са свързвани с него в медийни публикации и по косвени линии. Или казано по друг начин, скоро може в официален документ на финансовото министерство да влязат компании като "Булгартабак", "Юрий Гагарин", "Техномаркет" и много други като официално свързани с Делян Пеевски. А също там може да се видят и имена на адвокати, мениджъри и всякакви други подставени лица, контролиращи активи за десетки и стотици милиони на хартия.

Адв. Елена Гунчева: Собственикът на врачанския „Конкурент“ Димитър Николов е „наследникът“ на Делян Пеевски и убития Петър Христов в Търново

Една от фирмите, които отговарят на посочените критерии, е „Конкурент нюз“ ЕООД. Официално дружеството се води на името на някой си Димитър Николов от Горна Оряховица. В действителност истинският собственик на врачанския „Конкурент“ е Делян Пеевски.
От ДАНС и останалите държавни органи е достатъчно да разпитат предишния собственик на изданието Даниел Бузов, който най-добре знае на кого е продал вестника. Истината е, че през 2010 г. той прехвърля 50% от „Конкурент нюз“ ЕООД на посочената от Делян Пеевски фирма „Оларт“, а през 2012 продава и останалите дялове на неизвестна компания, която се води на Димитър Николов. Всъщност Николов е сламен човек, зад който се крие корпулентния бивш депутат от ДПС. Към онзи момент мюрето от Горна Оряховица нито е участвало в преговорите с Даниел Бузов, нито е притежавало парите, платени при сделката. Ревизия от НАП лесно би установила, че Димитър Николов не е имал ресурсите да закупи врачанския вестник "Конкурент" и бургаския "Черноморски фар".
В настоящата ситуация политическите партии е необходимо внимателно да преценят дали ще работят в предизборната кампания с компрометирания всекидневник и неговия сайт, и така да нарушат санкциите на САЩ и българското правителство. Наливането на пари в „Конкурент“ обществото и службите биха приели като подкрепа за Делян Пеевски, а това едва ли би донесло позитиви на участниците в кампанията за нов парламент.
Агенция BulNews ще обръща особено внимание на всяка партия, която си позволи да работи с "Конкурент" и така да не зачита решенията на българските държавни органи и финансовото министерство на САЩ, за да е ясно на избирателите кой продължава да играе със задкулисието и низвергнатия Пеевски.
07.06.2021, 08:50 часа
10527 2
Коментари

Ния

07.06.2021, 19:18 часа
Айдеее, тия отекоха в канала

amisega

07.06.2021, 12:20 часа
Браво браво браво! А пилетата - старозагорски, михайлоградски; храсти и сие - приятно пребиваване в списъка за позор! Дано и съд и конфискация!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha