Тикнаха зад решетките пироманите, запалили два "Мерцедес"-а в Мездра

Тикнаха зад решетките пироманите, запалили два "Мерцедес"-а в Мездра Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М. П. и Я. Т. Те са обвинени в това, че на 7 юни, около 1.45 часа в Мездра са извършили палеж на имущество със значителна стойност, около 80 000 лева – на два леки автомобила „Мерцедес“, собственост на П. Л. от същия град.

Гореща нощ! Драснаха клечката на два "Мерцедес"-а в Мездра /снимки/

Наказанието, което се предвижда за този вид престъпление, е „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години. Съдът прие, че от събрания към момента доказателствен материал може да се изведе обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към това, в което са обвинени. Съществува също така реална опасност двамата да извършат престъпление, тъй като са с лоши характеристични данни – Я. Т. е многократно осъждан, а срещу М. П. има висящо досъдебно производство.
Определението подлежи на незабавно изпълнение с привеждането на обвиняемите в Следствения арест на Враца. Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – София в законоустановения срок. 
 
11.06.2021, 13:24 часа
4039 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha