Съдът реши: Вкарват в затвора шофьора, прегазил и убил 11-годишната Сара от Търнак

Съдът реши: Вкарват в затвора шофьора, прегазил и убил 11-годишната Сара от Търнак Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 5 години „лишаване от свобода“ за подсъдимия Веселин Ранков, която ще трябва да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Той бе признат за виновен в това, че на 02.10.2018 г. към 19.30 часа в село Търнак, при управление на лек автомобил марка "Nisan X - trail", нарушавайки Закона за движение по пътищата, като се движел със скорост 59.5 км/ч, не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението – пресичащото пътното платно 10-годишно момиче, вследствие на което предизвикал ПТП и по непредпазливост причинил смъртта й.

Вижте кой е пияният шофьор, прегазил 11-годишната Сара край Бяла Слатина

Детето починало на 12.10.2018 г. в многопрофилна болница в Плевен. Деянието е извършено от подсъдимия в пияно състояние - при наличие на алкохол в кръвта с концентрация 1.70 промила. Съдът лиши Веселин Ранков от правото да управлява МПС за срок от 6 години. Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок от днес, пред Софийския апелативен съд.
След произнасянето на присъдата, съдът се занима с мярката за неотклонение на подсъдимия В. Р., която е „гаранция в пари“ в размер на 5 000 лева. След като взе предвид наложеното наказание и като прецени, че не е налице реална опасност от укриване на подсъдимия, съдът потвърди мярката за неотклонение.
Тя може да се обжалва или протестира в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
 
15.06.2021, 14:41 часа
1907 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha