Предизборни хроники! Защо замениха Данчо Ментата начело на листата на ДПС във Враца с безличния Цветан Енчев

Предизборни хроники! Защо замениха Данчо Ментата начело на листата на ДПС във Враца с безличния Цветан Енчев Безспорно една от най-големите изненади след представянето на листите за парламентарните избори за Врачанска област е смяната на водачът на ДПС Йордан Цонев с безличния Цветан Енчев.
На предишните избори през април Данчо Ментата спечели 1 мандат в регион, където не живее нито един турчин и това би трябвало да е отчетено като голям успех. Въпреки това ДПС изхвърли от листата дребничкия политик, а на неговото място спусна парашутиста Енчев, който е известен само в родата си.
За обществото остана тайна какво е това радикално събитие, което е довело до толкова грубото отстраняване на едно от остриетата на ДПС. Отговорът е много прост.
В партията на Ахмед Доган очевидно са имали предварителна информация за очаквани санкции по закона „Магнитски“ на бившия им депутат Делян Пеевски. През последните месеци корпулетният бизнесмен ударно разпродаде цялото си имущество, но нямаше как да скрие своята партийна обвързаност.
Бърза проверка на имотното състояние на политиците около него установила, че Йордан Цонев е сред застрашените със своите близо 100 фирми. За всички е било ясно, че в голяма част от тях той е подставено лице на Делян Пеевски и това рано или късно ще бъде обявено от българските служби. По тази причина е взето решение Данчо Ментата да бъде изтеглен от челните позиции в партийните листи, за да се ограничат бъдещите щети. Именно затова той не само не води листата във Враца, но и е поставен на унизителното за него второ място в Благоевград.
Въпреки това Йордан Цонев ще остане в историята на парламентарните избори във Врачанско като кандидатът с обувки за 7 000 лв. Поне така разправяше за него наляво и надясно областният лидер на ДПС Борислав Банчев. Дали е вярно – не знам…
21.06.2021, 08:50 часа
5669 4
Коментари

бо

21.06.2021, 15:30 часа
Само мангале и тъпаци останаха при тия.

Вазелина

21.06.2021, 14:37 часа
Мустафата си каза,че родината им е Турция и работят за нея.Нашите еничари сами се предлагат за някой лев.Без срам,без свян,без съвест.И Данчо,и Банчо,и зеленчука

Бако

21.06.2021, 13:27 часа
Боли ма дедовия за днанчо менатата.

сандал

21.06.2021, 09:57 часа
Банчев, купи си и ти такъв чепик. Ще избиеш парите от тези избори. Зеленчука е с по-скъпи обуща от твоите. Бива ли!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha