Шофьор избяга от проверка в "Хаинбоаз", опита да избута патрулката от пътя

Шофьор избяга от проверка в "Хаинбоаз", опита да избута патрулката от пътя Водач на лек автомобил е опитал да осуети полицейска проверка, като е блъскал неколкократно патрулния автомобил, съобщиха от полицията във Велико Търново.
Случката се е разиграла в сряда около 14.30 часа в Прохода на Републиката. Малко след село Вонеща вода, посока Гурково полицейски екип е предприел проверка на паркиран в близост до пътното платно лек автомобил БМВ, с британска регистрация. При приближаването на униформените водачът стартирал двигателя и потеглил в посока Гурково.
Същият бил последван от полицейския автомобил, като са му подавани звукови и светлинни сигнали за преустановяване на движението. Водачът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил многократно странично полицейския автомобил, опитвайки се да го измести от пътното платно. В резултат на това е спукана гума на служебното возило.
Незабавно БМВ-то е обявено за издирване в цялата страна. От проведените действия по разследването автомобилът е установен изоставен в района сливенското село Крушаре, където е извършен оглед. По-късно тази нощ в дома си в Ямбол е установен и 28-годишният водач.
По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура.
24.06.2021, 13:49 часа
742 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha