Обжалват присъдата на Митко Бозата за смъртта на 8-годишния Томи в Мездра

Обжалват присъдата на Митко Бозата за смъртта на 8-годишния Томи в Мездра

Две жалби срещу наложената присъда на Димитър Йотов, известен като Митко Бозата, за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие, вследствие на което настъпи смъртта на 8-годишния Томи в Мездра, ще бъдат разгледани в Окръжния съд във Враца, съобщиха от правораздавателната институция.
Едната oт тях е внесена от дядото на починалото момче Тома Томов, а другата от адвоката на Димитър Йотов, като и двете са постъпили в петък.

Тома Томов след присъдата: Случаят е извън всякакви норми на Наказателния кодекс, ще обжалваме

Те са срещу решението на Районния съд в Мездра, с което след редукция и признаване на обстоятелствата в обвинителния акт, беше наложена присъда от 6 години лишаване от свобода на 39-годишния Димитър Йотов - баща на детето, което стреля.
Магистратите в Мездра постановиха той да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим. Осъденият трябва да плати и 400 хиляди лева кръвнина на родителите на застреляното дете.
Крайният срок за обжалване и протестиране на присъдата изтича днес. Делото ще бъде изпратено в Окръжен съд – Враца след изготвянето на мотивите към присъдата в законоустановения двумесечен срок. След това въззивната инстанция ще образува и насрочи ново дело по трагичния случай от началото на годината.

30.06.2021, 11:01 часа
3422 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha