Вписаха новото ръководство на ББР в Търговския регистър

Вписаха новото ръководство на ББР в Търговския регистър

Вписаха в Търговския регистър новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие, обяви на брифинг министърът на икономиката Кирил Петков.
„От днес нататък тази банка е наистина за малките и средни предприятия. Всички препятствия, които минаха, се радвам, че завършиха успешно. Сега имаме надзор, който е професионален, фокусиран върху целите, с много висок образователен лиценз. ББР от днешна дата ще работи само и единствено за малки и средни предприятия със заеми под 5 млн. лв.”, посочи той.
Припомняме, че вписването беше временно спряно на 25 юни от Софийския градски съд заради жалби от старите членове. Вписването беше спряно и 5 дни по-късно, отново след жалби от членовете.
"Радвам се, че съществуващият надзор не подадоха трета жалба. Радвам се, че и те решиха, че това е най-разумното. Първите открития на новия надзорен съвет на ББР дори и мен накараха да ахна. Част от компенсациите и заплатите в ББР са с големи размери. Имало е месеци, в които заплатите на управителите са стигали до 60 000 лв", разкри Петков.
Програмата „Възстановяване” ще бъде подпомогната от ликвидността в ББР, каза още Петков.

07.07.2021, 13:34 часа
711 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha