Иззеха над 820 кг месо, колбаси и сирене с изтекъл срок на годност в Пазарджишко

Иззеха над 820 кг месо, колбаси и сирене с изтекъл срок на годност в Пазарджишко Нарушения са открити в дейността на фирма, стопанисвала складове и търговски обекти на територията на Пазарджик и региона, съобщиха от полицията.
Специализираната полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Пазарджик и с участието на представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, Дирекция „Инспекция по труда“, НАП и пожарната в Пазарджик.
При инспекцията били открити над 1330 килограма риба и морски продукти, съхранявани неправилно, както и наличието на над 820 килограма месо, колбаси и сирене, които били с изтекъл срок на годност.
Оказало се, че фирмата ползва един от складовете си без необходимите строителни книжа. От представителите на НАП са извършени инвентаризации на складовите помещения на фирмата в Пазарджик и село Братаница.
Инспектори от „Държавен противопожарен контрол“ при пожарната в Пазарджик открили пропуски и в пожарната обезопасеност на обектите и оборудването със средства за пожарогасене. За всички констатирани нарушения са съставени или предстои да бъдат съставени актове от компетентните контролни органи.
Откритите 820 килограма месо, колбаси и сирене ще бъдат унищожени. Проверките продължават на територията на цялата област.
15.07.2021, 14:47 часа
704 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha