Красимир Каракачанов искал да се спаси като консул, бяга от страната

Красимир Каракачанов искал да се спаси като консул, бяга от страната Бившият вицепремиер Красимир Каракачанов си търси консулски пост в чужбина, довериха източници от президентството. Лидерът на ВМРО толкова бързал да се измъкне от България, че нямал никакви претенции къде точно ще го пратят, пише Lupa.bg.
„Войводата” искал спешно да се спаси някъде далече от страната по две основни причини. Първата е, че в партията вече е настанало сериозно брожение срещу него.
„Във ВМРО Каракачанов се беше обградил с няколко души, които нямат нищо общо с първоначалната идея за ВМРО. Както и той самият. Там вече борбата не е за власт – в партията искат човек, който да възстанови авторитета на ВМРО като формация. Защото Каракачанов я превърна в квартална кръчма, в някаква квартална седянка”, обясниха запознати с плановете на партийния лидер.
След вторите подред неуспешни избори членовете на ВМРО вече осъзнали, че остават без нищо – без представителство в парламента и даже без субсидия.
На 11 юли партията се яви на вота в коалиция с Марешки и Валери Симеонов – а по закон, за да получиш субсидия, когато се състезаваш в коалиция, трябва да вземеш поне 4% от гласовете.
Освен за да се спаси от гнева на партията, Каракачанов имал още един мотив да бяга в чужбина – за да се спаси от евентуални разследвания. Консулите имат дипломатически имунитет и трудно се разследват, освен това са далече от фокуса на вниманието.
Въпреки напъните на бившия вицепремиер обаче засега сметките му не излизали, защото президентът Румен Радев далеч не бил склонен да удовлетвори молбата му и да го спаси някъде като консул.
15.07.2021, 16:18 часа
1744 1
Коментари

Предлагам консулска служба

15.07.2021, 21:20 часа
Рашков, ще ти намери има едно свободно място за теб за консул, но ще те известят с призовка, както и тиквата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha