Изпитани натурални средства при слънчево изгаряне

Изпитани натурални средства при слънчево изгаряне Само няколко часа на слънце могат да завършат със сериозни изгаряния. Особено ако сте решили да се печете на плажа в най-опасното време - от 12 до 16 часа.
Много хора използват слънцезащитен крем, преди да се изложат на слънце. Това обаче не дава 100%-ва гаранция, че няма да получите слънчево изгаряне. Има някои натурални средства, които могат да са ви от полза при изгаряне. Повечето от вас сигурно са чували само за кисело мляко, но това не е единственото "спасение". Има още ефективни средства, които ще ви помогнат и ще възстановят кожата ви.

Важно!
Тези народни средства могат да се използват, ако имате 1-ва степен на изгаряне (зачервяване). Ако по кожата се образуват мехурчета, тогава имате втората степен на изгаряне. В този случай е по-добре да се консултирате с лекар.

Сок от алое вера
Сокът от това чудотворно растение има лечебни и успокояващи свойства, намалява сухотата и дразненето по кожата. С него можете да лекувате много кожни заболявания. Има бактерицидни и бактериостатични свойства. Ефективно помага за възстановяване на кожата след изгаряния. Можете да си направите компреси със сок от алое, като трябва да ги сменяте на всеки десет минути. Сокът трябва да се разрежда с преварена вода в съотношение 1:1.

Черен чай
Един от най-лесните и най-достъпни начини за справяне с изгарянето у дома е компресът с черен чай. В тази напитка се съдържа танинова киселина, която помага за намаляване на болезнените усещания. Може да си направите компрес с отвара от черен чай, който не трябва да е горещ в никакъв случай.

Зеле
Когато имате първата степен на изгаряне, народните средства ще помогнат за намаляване на симптомите на болка и възстановяване на кожата. В този случай на помощ идва зелето. Този зеленчук помага в борбата с изгарянията и определено ще успокои засегнатото място. Зелето има отлични противовъзпалителни и регенериращи свойства. Най-добре е да поставите на мястото листа от кисело зеле. За тези, които не могат да понасят миризмата, обаче, можете да използвате прясно зеле.

Картофи
Сурови картофи - най-лесният и най-ефективен начин да се справите със слънчевото изгаряне у дома, според народните лечители. Високото съдържание на витамини и минерали в тези зеленчуци ще помогне за облекчаване на различни видове дерматологични състояния. Този натурален продукт е способен да намали болката и възпалението, причинено от слънчевото изгаряне.
Ето какво трябва да направите: използвайте суров, обелен картоф, който трябва да е идеално измит. Нарежете го на кръгчета и го сложете директно върху засегнатото място на кожата. Оставете го да подейства около 30 минути. След това измийте кожата си и внимателно я подсушете със суха кърпа. Може да повторите процедурата на следващия ден.
 
01.08.2021, 14:00 часа
781 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha