Политолози: Отиваме към предсрочни парламентарни избори

Политолози: Отиваме към предсрочни парламентарни избори

Сценарият за предсрочни парламентарни избори е все по-вероятен заради втвърдяващия се тон между „Има такъв народ” и „Демократична България”. Прогнозата е на политолозите доц. Антоний Гълъбов и доц. Петър Чолаков.
Според доц. Гълъбов интервюто на Слави Трифонов във Facebook е било по-скоро насочено към избирателите.
„Очевидно е, че посланието му е към тях, а не към Христо Иванов. Той ги подготвя за варианта предсрочни избори, в които всъщност те ще успеят да прехвърлят отговорността за липса на правителство на другите политически партии”, допълни той.
Доц. Чолаков обясни, че последните данни сочат предсрочен вот.
„На моменти изглежда, че облаците се разсейват и че се появява светлина на хоризонта по посока формиране на редовно правителство. След това обаче бурите се сгъстяват и вървим към сценарий за предсрочни избори. Това е най-вероятно, защото тонът доста се е втвърдил”, уточни той.
Срещите между „Има такъв народ” и поканените от тях партии доц. Гълъбов не определя като консултации. „Вместо да виждаме известно сближаване на позиции, наблюдаваме точно обратното. Още по-обезпокояващото е това, че там, където има сходство в позициите, то е по отношение на законодателна програма, а не по отношение на програмата на правителството”, добави той.

02.08.2021, 10:09 часа
1181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha