Игри на постове: Мъжът на дисциплинарно уволнената шефка на РУО-Видин стана зам.-директор на училище

Игри на постове: Мъжът на дисциплинарно уволнената шефка на РУО-Видин стана зам.-директор на училище Във Видин продължават назначенията по политическа линия, научи агенция BulNews.
След като медията ни разобличи няколко опорочени конкурси за директори на училища, МОН се самосезира и извърши собствена проверка. Инспекцията бе за това дали е оказван натиск върху учителите и служителите от училищата от област Видин да присъстват на партийни събрания на ГЕРБ, в предизборна кампания преди 4 април, и задължавали ли са учителите да гласуват за кандидати на същата партия, да отбелязват определени преференции, както и заплашвани ли са с уволнение.
Проверката завърши с дисциплинарно уволнение за партийно назначената за шеф на РУО във Видин Веселка Асенова.

Разгеле: Уволниха дисциплинарно компрометирания началник на инспектората на образованието във Видин

Педагози от града споделят, че в най голямото видинско училище СУ „Цар Симеон Велики” ще бъде обявено зам.-директорско място, за да бъде назначена там Веселка Асенова. Самата тя е била сигурна, че при падане на ГЕРБ от власт, началническото ѝ място в РУО ще изстине.
Дисциплинарното уволнение обаче за известно време спира мераците на Асенова да бъде началничка в образованието. Мястото е за зам.-директор по административни и стопански въпроси. Изискванията са, забележете, за инженерна способност, а кандидат ще бъде избран чрез интервю.
До 28 юли е бил срокът за подаване на документи и изведнъж, в началото на седмицата, сред педагогическите среди във Видин, започва да се коментира, че за зам.-директор в гимназията е назначен Цветан Асенов - активист на ГЕРБ, бивш зам. кмет, бивш областен управител и следва най-интересното - съпруг на дисциплинарно уволнената Веселка Асенова.
Самата дейност на лицето Цветан Асенов е доста интересна и заслужава специално разследване, но тук се съсредоточаваме върху образованието. Коментарите на учителите са убийствени - варират от мнението, че някои хора за власт са готови на всичко, до учудването, че явно има хора без капчица срам.
Припомняме, че директорът на най голямото видинско училище - Гъркова, наследница на виден комунистически род, изведнъж и за смайване на цялата местна общественост, на 2 март кацна като кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.
Само ден преди това, на 1 март, госпожата е спечелила конкурса за директор на СУ „Цар Симеон Велики”.
Новоизлюпената гербаджийка Гъркова обаче, само три месеца след това, вече няма нищо общо с ГЕРБ, защото за изборите на 11 юли нито е в партийната листа, нито дори споменава някъде партията.
Ясно е, че Гъркова връща услуга на Веселка Асенова, както и че видинското образование е потънало освен в партийни зависимости, и в блато от шуробаджанащина.
 
11.08.2021, 08:50 часа
3419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha