Арестуваха 15 души по подозрение за палежи в Албания

Арестуваха 15 души по подозрение за палежи в Албания

В периода 25 юли - 10 август албанската полиция е задържала 15 души по подозрения за палежи, съобщи албанският информационен сайт Екзит. На пресконференция вчера началникът на дирекцията по обществения ред заяви, че полицията е повдигнала обвинения срещу 16 души, а още двама се издирват.
Той напомни на ползвателите на пасища да бъдат внимателни при паленето на огън, защото ще бъдат държани отговорни за всички щети, нанесени на гори, пасища и частна собственост, дори когато пожарите са били предизвикани случайно.
От средата на юли около 200 пожара избухнаха в Албания и унищожиха хиляди декари гора, пасища и маслинови градини. Един човек загина в пожарите, а жителите на няколко населени места се наложи да бъдат евакуирани.
По-рано днес пожарите се разгоряха отново на полуостров Карабурун в южната част на Албания, само часове, след като властите обявиха, че са ги овладели. Министърът на отбраната Нико Пелеши заяви, че пожарите са били предизвикани умишлено.
Вчера президентката на Косово Вьоса Османи даде разрешение части от косовската армия да бъдат изпратени за борба с пожарите в Албания. Косовските военни бяха изпратени да се борят с огъня в пирродния парк Кукъс близо до границата между Албания и Косово. Пожарът в района вече е потушен.

11.08.2021, 16:38 часа
658 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha