Подредиха благотворителна изложба в Монтана в помощ на Ивелин от Чипровци

Подредиха благотворителна изложба в Монтана в помощ на Ивелин от Чипровци Дружеството на художниците "Тенец" ще подкрепи лечението на 27-годишния Ивелин Ангелов Иванов от Чипровци, който страда от множествена склероза и му предстои лечение в Москва.

Зов за помощ! Младеж от Чипровци се нуждае от средства за лечение в Москва

Стойността на терапията, която е неотложна, възлиза на 45 000 евро и е непосилна за семейството на Ивелин. Художниците от Монтана ще се включват в кампанията за набиране на средства с продажба на свои творби. 
Над 50 картини, сред които преобладават пейзажите, вече са подредени в експозиционна зала "Кутловица" на бул. "Трети март" №64. Платната ще останат там до 28 септември. 
"Вярваме, че красотата ще спаси света и сме сигурни, че ще допринесем и за оздравяването на Ивелин благодарение на хора с добри сърца, които харесват изобразителното изкуство", каза Таня Василева от монтанското дружество на художниците.
За благотворителната кауза свои картини предоставиха Николай Пенков, Венелин Захариев, Дончо Планински, Господин Господинов, Ани Ванчов, Таня Василева, Лорета Велкова, Снежана Иванова. Цените на техните графики, живописни платна и декоративни пана варират от 20 до 300 лв. Художниците разчитат, че творбите им открият своите почитатели.
13.09.2021, 12:09 часа
586 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha