Обединени срещу COVID мерките: Мащабен протест нa собственици на заведения във Враца /снимки/

Обединени срещу COVID мерките: Мащабен протест нa собственици на заведения във Враца /снимки/ Мащабен протест на собственици на заведения тече във Враца, видя репортер на агенция BulNews. 
В 15 часа на пл. "Христо Ботев" се събраха стотици представители на бизнеса, които се изправиха против новите COVID мерки, а шествието продължи и в центъра на града. За пръв път в историята собственици на различни заведения в областния център се oбединиха около обща кауза и изненадаха обществеността със своите многолюдност и сплотеност. Представители на бранша бяха приготвили и специален подарък на директора на РЗИ-Враца Орлин Димитров - автентична дамаджана с високоградусова ваксина срещу коронавируса.
По техни думи в момента не получават никакви компенсации от държавата. 
"Протестираме, защото искаме да защитим правото си на труд. Ако това право бъде отнето, всички демократични държави компенсират загубите на бранша. Мярката 60/40 не работи към момента, защото тя беше намалена. Оборотът, който трябваше да постигнем като разлика също беше намален, повече от 90% от колегите не могат да се впишат. В момента никой от нас не получава никакви компенсации. Нощните заведения са затворени, техният персонал е на улицата, собствениците - с нулев доход. За пореден път нашият бранш понася цялата тежест от COVID пандемията, въпреки, че няма доказателства, че заболеваемостта се покачва, когато заведенията работят. По време на първия локдаун сме писали редица отворени писма, правили сме срещи с всички администрации, министри, тръгнахме по нормалния ред, но нещата не се случват от началото на пандемията досега, затова протестът е наша крайна мярка, стигнахме до тук заради всички предходни действия", заяви пред наш репортер Кристина Миткова от Сдружението на заведенията в България. 
 
13.09.2021, 15:42 часа
5133 3
Коментари

e

13.09.2021, 19:44 часа
И ние родителите също трябва да излезем за да престанат да се подиграват с децата ни! Маските освен да ги разболеят друго няма да направят и трябва да ходят на училище! На учителите им хареса онлайн ама...

съвет

13.09.2021, 19:14 часа
Добре де хора , хванете счупете това, запалете онова изкъртете някое дърво обърнете някоя кола счупете прозорци .. направете някакъв апокалипсис дори и минимален да е. На Орлин от РЗИ не му пука, покажете му че не се ебавате

Г-н Каманяр

13.09.2021, 17:15 часа
хахахаха, айде бизнеса заминааа. Затварайте всичко, че ковид иде хорааа, разберето го.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha