10 вида козметични продукти, за които си хвърляте парите на вятъра

10 вида козметични продукти, за които си хвърляте парите на вятъра

Не е изненадващо, че в пристъп на еуфория от шопахолизма  сме готови да харчим пари дори за неща, които всъщност не ни трябват. Например, можете спокойно да откажете да купите тези 10, в никакъв случай евтини козметични продукти.

1. Модни палитри сенки за очи
Благодарение на Instagram всеки иска да вземе палитра от неутрални нюанси. Но тъжната истина е, че когато купувате друга ярка кутия с „иновативни нови“ нюанси, ще използвате от нея само две или три от тях. Но ти си платил за всички. Инвестирайте в евтин магнитен калъф и купувайте едноцветни нюанси само в онези цветове, които наистина са ви полезни.

2. Измамна спирала
Цветовата палитра от спирали, които се рекламират от луксозните марки на водещите италиански дизайнери категорично не са по -добри от евтините аналози. Нищо свръхестествено няма да се случи с миглите ви, покрити със слой „луксозна“ спирала. Плащате прекалено високи цени за красива тубичка и призрачна възможност да имате парче „лукс“. Просто помислете дали наистина имате нужда от него.

3. Скъпо масло за коса
Сухите и "мокри" масла за коса през последните няколко години преминаха от изключителни за козметичните салони до задължителни за всяко момиче. И въпреки че можете да намерите продукти от известни марки на масовия пазар по рафтовете на всеки супермаркет, много красавици са готови да платят 50+ долара за луксозни масла с недоказани предимства. Но всяко коксово масло ще даде точно същия ефект и шикозен блясък. И не на последно място - портфейлът ще ви зарадва много повече.

4. Лосиони и масла за тяло
Необходимо е да се грижите за кожата на тялото, особено през горещия сезон. Не хвърляйте прекалено много пари за скъпа козметика. Дори някой обикновен крем от аптеката ще се справи добре с беленето на кожата, например.

5. Масло за кожички
Нещо, без което никой любител на маникюр с гел лак не може. Знаете ли, че желания "салонен" ефект може да си го осигурите от „простият“ зехтин, който вероятно е на една ръка разстояние от вас и вече ви очаква в кухнята. 

6. "Професионален" шампоан
Ако винаги използвате балсам или маска за коса в края на водните си процедури, едва ли ще забележите голяма разлика между професионален и евтин шампоан. Така, че защо да плащате повече?

7. Скъп крем против стареене
Имаме две важни новини за вас. Първо: никакъв крем не може да върне часовника. И второ, прочетете внимателно състава на козметичните продукти, които използвате. Сравнете и открийте, че скъпите кремове често съдържат същите съставки като евтините аналози. Особено, когато се отнася до мощната съставка ретинол.

8. Сух шампоан
Нека бъдем кратки: не се колебайте да вземете най –евтиния или просто го направете сами. В интернет ще откриете десетки рецепти за домашен сух шампоан, който може да бъде приготвен за минутки и без усилия.

9. Скрабове за тяло
Защо да плащате повече, когато можете да използвате утайката от кафе, останала от закуската със същия резултат? 10. Ленти за избелване на зъби Две супени лъжици водороден пероксид, супена лъжица сода за хляб, умерено твърда четка и холивудска усмивка са гарантирани. Основното нещо е да не прекалявате след кафето.

15.09.2021, 10:29 часа
676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha