3 начина да се отървем от киселините в стомаха

3 начина да се отървем от киселините в стомаха След ядене и пиене, храната и напитките преминават нагоре по хранопровода (гърлото) към стомаха. В нормално тяло или тяло без рефлукс, това е еднопосочна система и храната и напитките остават в стомаха. 
Киселинният рефлукс обаче възниква, когато киселинното съдържание на стомаха пътува по грешен път обратно в долния край на хранопровода.
Така че, ако имате рефлукс, това означава, че долният езофагеален сфинктер (LES) не си върши работата както трябва. Диетологът Дебора Лий (Обединеното кралство) каза, че това може да се дължи на факта, че сте яли твърде много, раздразнили NSP с алкохол, цигари или пикантни храни или сте натиснали твърде силно, защото сте с наднормено тегло или със затлъстяване.
Киселинният рефлукс може да бъде причинен и от:
- Стрес - Това може да доведе до прекомерно производство на стомашна киселина; 
- Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен причиняват възпаление на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника;
- Хиатална херния, състояние, при което част от стомаха ви се плъзга нагоре към гърдите;
Повечето хора с киселинен рефлукс имат комбинация от тези фактори.

Антиациди
Първото нещо, което трябва да направите, ако имате симптоми на киселинен рефлукс, е да вземете антиациди, според д -р Лий.
"Те могат да бъдат закупени без рецепта. Антиацидите помагат за облекчаване на симптомите, защото неутрализират стомашната киселина".

Инхибитори на протонната помпа
Вашият личен лекар може да Ви предпише лекарства като омепразол или ланзопразол.
"Те намаляват секрецията на стомашна киселина и се използват също за лечение на язва на стомаха и дванадесетопръстника".

Операция
Ако лечението не работи или ако не можете да приемате лекарства за дълго време, може да Ви бъде предложена операция. Нарича се лапароскопска нисенска фундопликация (LNF) и е операция на ключалка за затягане на NSP.
Преди да използвате каквито и да е лекарства, е необходима консултация с лекар.
17.09.2021, 16:29 часа
640 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha