Берковица отбеляза Независимостта на България /снимки/

Берковица отбеляза Независимостта на България /снимки/ Берковица отбеля Деня на Независимостта на България, съобщиха от управата на общината.
Независимостта на България - една огромна крачка напред. На днешния ден преди 113 години България става независима държава.
Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд в църквата „Свети 40 мъченици“ в старата столица Велико Търново, а след това е обявена и в крепостта "Царевец".
След тържественото обявяване на Независимостта на България, княз Фердинанд приема титлата цар.
"Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска", се казва в манифеста на княз Фердинанд.
Днес, 22.09.2021 година, Берковица отбеляза 113 години независима България.
Под звуците на химна тържествено беше издигнат националният флаг.
В знак на признателност към героизма на всички знайни и незнайни български герои, бяха поднесени цветя пред Паметника на загиналите във войните.
Почит към родолюбивото дело отдадоха Спаска Георгиева - зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Георгиев - зам.-кмет на Община Берковица, Биляна Стаменова - секретар на Община Берковица, Горан Атанасов - председател на комисията по Култура и образование към Общински съвет-Берковица, граждани.
Да живее свободна и независима България!
Да живее българският народ!
22.09.2021, 16:40 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha