Съдът в Монтана наказа с 3 години затвор рецидивист, нападнал и ограбил пенсионерка в Долно Церовене

Съдът в Монтана наказа с 3 години затвор рецидивист, нападнал и ограбил пенсионерка в Долно Церовене Окръжен съд-Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура-Монтана и защитата на обвиняемият  В. М. А. за наказание 3 години „Лишаване от свобода“ за грабеж при опасен рецидив на 50 лева от възрастна жена в село Долно Церовене, община Якимово. 
Според обвинителния акт на 19 март 2021 г. под предлог, че синът на пенсионерката Л. И. – жителка на село Долно Церовене, му дължи 10 лева, 28-годишният В. М. А. влязъл в двора на жената, потърсил  вещи, които да вземе, но тъй като не открил се опитал да влезе и в къщата й. Обвиняемият блъскал и удрял възрастна жена, бръкнал в джоба й и отнел със сила банкнота от 50 лева. Грабежът е бил заснет с мобилен телефон от съсед на пенсионерката и след сигнал до полицията, служители на МВР задържали В. М. А, а пристигнал екип на „Спешна помощ“ оказал медицинска помощ на жената, която имала синини и контузии на ръцете.  Пред съда обвиняемият В. М. А. - с основно образование, безработен и три пъти осъждан, по настоящем в Затвора във Враца, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение на наказание 3 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Преди делото обвиняемият е възстановил на пострадалата отнетата й с грабеж сума от 50 лева.
Определението на съда не подлежи на жалба и протест.
Като взе предвид, че в момента В. М. А. изтърпява наказание от 1 година затвор по присъда на Районен съд-Лом за извършена от него през март 2020 г. кражба, Окръжен съд – Монтана кумулира  тази присъда и наказанието по настоящето дело като определи едно общо – по-тежкото наказание на В. М. А., в размер  на 3 години затвор при първоначален „строг“ режим.
Определението на съда за кумулираните наказания подлежи на жалба и протест в 7 дневен срок пред Апелативен съд-София.
 
27.09.2021, 15:29 часа
921 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha