Бракониер на дърва катастрофира в гора в Монтанско с краден камион, полицията го издирва

Бракониер на дърва катастрофира в гора в Монтанско с краден камион, полицията го издирва Бракониер на дърва е катастрофирал в гората в село Боровци, съобщиха от полицията в Монтана.
Случилото се е от вчера, в 13 часа. Тогава в районното е получен сигнал от служители на Държавно горско стопанство-Берковица за незаконна сеч на дърва в имот в землището на селото. На място са изпратени полицаи и горски служители, които забелязали товарен автомобил "ГАЗ 66" с ловешка регистрация в имот в местността „Кършията“, който се движел в посока към село Боровци.
Камионът катастрофирал на черен път в същата местност, в съседен имот, като се блъснал в дърво. Водачът на автомобила напуснал мястото и към момента не е установена самоличността му.
При извършена последваща проверка в имота, където е забелязан товарният автомобил, са установени натрупани купчини с прясно отсечени 7 пространствени кубически метра дърва за огрев от вида цер и благун, без поставена на тях и на пъновете им контролна горска марка. Извършен е оглед на незаконно отсечените дърва в имота, както и на установения в близост до него товарен автомобил.
Същия ден, в 14.54 часа, на тел. 112 жител на село Смоляновци подал сигнал, че е откраднат товарният му автомобил "ГАЗ 66" с ловешка регистрация. Установеният автомобил е предаден на собственика на отговорно пазене.
По случая е образувано досъдебно производство.

*Снимката е илюстративна
06.10.2021, 10:38 часа
4419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha