Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова присъства на Урок по родолюбие /снимки/

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова присъства на Урок по родолюбие /снимки/ Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова присъства днес на много емоционален и зареждащ Урок по родолюбие, който проведе известният поет и музикант Борислав Мирчев пред първокласниците в 3. ОУ „Иван Вазов“, съобщиха от местната управа.
Той с много вълнение рецитира стиховете си, изпя няколко от песните си и по изключително атрактивен начин привлече вниманието на децата към онези ценности, които са в сърцето на всеки българин - почит към род и родина, любов към всичко българско и родно.
Децата имаха възможност освен да се забавляват, и да получат знания за личности от многовековната ни история, да се докоснат до необятния свят на книгата, да чуят стихове за Берковица.
В края на уроците гостът лично подписа и връчи на директора, класния ръководител и на всеки първокласник книгата „Моята родина България“, специално осигурена от общината. В книгата се разказва за България, съдържа образователна игра и диск с песни за нашата родина.
Уроците и образователните книжки за всяко дете са по инициатива на Димитранка Каменова и ще се провеждат през цялата учебна година с ученици от начален етап на всички основни училища в общината.
За нашите прекрасни деца България е любовта, морето и планината.
Тя е по-скъпа от златото. И ние винаги ще я обичаме!
Емоционалното изпълнение на първокласниците на обичаната от всички нас песен "Питат ли ме дей зората" може да видите тук.
 
Само тук се усещам щастлив.
Само тук се унасям в мечтите...
Само тук се чувствам истински жив
и докосвам със длани звездите.
"Обичам я тази земя"
Боби Мирчев
 
09.10.2021, 11:32 часа
653 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha