Адвокат спря обжалването на присъдата на Ценко Чоков

Адвокат спря обжалването на присъдата на Ценко Чоков Върховният касационен съд не се произнесе днес по обжалваните присъди на бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и още трима осъдени. Всички бяха поискали ревизия на присъдите си и ново разглеждане на делото от Апелативния специализиран наказателен съд.

Ценко Чоков и синът му Мартин искат връщане на делото

През 2018 г. специализираният съд реши, че Ценко Чоков е виновен по обвиненията отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж. Но е невинен за лихварство и ръководене на престъпна група. Той получи четири години и шест месеца затвор. Синът беше наказан с 4 години за лихварство, побой и закана за убийство. През април тази година апелативният спецсъд увеличи присъдите - 5 години затвор за бащата и 7 години затвор за по-малкия му син.
Делото бе отложено за 2 декември след като стана ясно, че един от обвиняемите Димитър Каменов се отказал от адвоката си и не се яви пред съда с нов. ВКС пък му определи служебен защитник, с който трябва да се яви на новото разглеждане на делото.
19.10.2021, 12:18 часа
1531 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha