Осъдителна присъда за мъж от Мездра, нападнал гостите си с нож

Осъдителна присъда за мъж от Мездра, нападнал гостите си с нож Съдът призна за виновен подсъдимия Н.Н., обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за извършени от него престъпления по чл. 115, вр. чл. 18 от НК и по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК - опит за умишлено убийство и причиняване на средна телесна повреда на две лица.
Разследването на инцидента е започнало след подаден сигнал за нападение до органите на реда в Мездра.
На 30.12.2018 г. 32-годишният Н.Н. поканил в дома си в Мездра негови познати - живеещите в съседство братя-близнаци К.Д. и Д.Д. (на 30 години). Стопанинът подготвил за вечеря храна и напитки, като гостите купили допълнителна бутилка водка.
Вследствие на употребен алкохол подсъдимият станал по – шумен и буен, усилвал звука на музиката, остро реагирал на направените от братята забележки.
Около 3,00 часа през нощта Н.Н., без да е бил провокиран по какъвто и да е начин, заявил на К.Д. за раздразнението си от него. Гостенинът се опитал да изясни възникналата ситуация, но бил заплашен с убийство.
Веднага след това подсъдимият взел голям кухненски нож и замахнал към гърлото на К.Д., като успял да го нарани под брадата. Пострадалият направил опит да се предпази и вдигнал ръцете си, при което получил дълбоко порязване в областта на предмишницата. Последвала серия от силни удари с ножа с насоченост към шията и главата на К.Д. Независимо от опитите му за защита, подсъдимият му причинил порязвания по лицето, срязал палеца му, продължавайки да отправя закани за убийство и да замахва ножа към него.
Подсъдимият последвал гостите и след като му бил отнет ножа. Улучил Д.Д. с бутилка по главата и взел друг нож. Последвало сбиване между тримата, при което Н.Н. бил отблъснат.
Пострадалите потърсили помощ от полицията и Спешна помощ.
Днес, 20.10.2021 г., след приключило съдебно следствие съдът се произнесе с осъдителна присъда спрямо Н.Н., с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години при „общ“ режим на изтърпяване. Той е осъден да заплати на К.Д. сумата от 30 000 лева неимуществени вреди и 108 лева имуществени вреди, претърпени от престъпното му деяние. На другия пострадал – Д.Д., подсъдимият следва да заплати 15 000 лева неимуществени вреди и 124 лева имуществени вреди.
Осъдителната присъда на първоинстанционния съд подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.
20.10.2021, 18:32 часа
847 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha