Дадоха ефективно наказание на жена, предизвикала умишлен палеж на чуждо имущество в Грамада

Дадоха ефективно наказание на жена, предизвикала умишлен палеж на чуждо имущество в Грамада Районна прокуратура-Видин постигна осъдителна присъда, с която подсъдимата И. М. е призната за виновна за извършен от нея палеж – престъпление по чл. 330, ал.1 от НК.
На 04.03.2021 г. подсъдимата И. М., чрез използване на запалка и напоена с бензин кърпа, запалила чуждо имущество - паянтова едноетажна постройка в дворно място на ул. „Тодор Титоренков“ в Грамада, област Видин. Вследствие на предизвикания от нея пожар са били унищожени домакински уреди, мебели, покъщнина и множество други вещи. Общата стойност на причинените от подсъдимата вреди са на значителна стойност – 8083 лева.
По време на разследването е било установено, че мотивът за извършването на престъпното деяние са лични отношения на подсъдимата със собственика на запаления имот и съпруга й.
Според заключението на извършената пожаротехническа експертиза, причината за възникване на пожара е умишлен палеж и огнището му е в съхраняваните горими материали на площадката пред сградата.
Районният съд в Кула е осъдил И. М. на 8 месеца „лишаване от свобода“.
Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред въззивната инстанция.
 
21.10.2021, 15:38 часа
338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha