Иззеха контрабандни бижута за над 40 000 лв. на „Капитан Андреево“ /снимки/

Иззеха контрабандни бижута за над 40 000 лв. на „Капитан Андреево“ /снимки/ Контрабандни над 6.700 кг сребърни накити откриха митническите служители при проверка на пътнически микробус, съобщиха от Агенция "Митници".
На 21 октомври на МП "Капитан Андреево" пристига микробус, в който пътували от Турция за България водачът и две жени, всички български граждани.
Те заявили, че не пренасят стоки, валута и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която са открити 11 пакета, съдържащи изделия от бял метал.
Те са били укрити във фабрична кухина в купето, под пасажерската и шофьорската седалки, както и в джобовете на дамски елек и във възглавница, които са били част от личния багаж на една от пътничките.
От „укритията“ са извадени общо 2311 бижутерийни изделия - пръстени, гривни, медальони, колиета и обеци. При направената от вещо лице експертиза се установява, че накитите с тегло 6743 грама са от сребро проба 925 на стойност 40 458 лева.
В хода на проверката се установява, че контрабандните накити са собственост на една от жените, на която е съставен акт по Валутния закон. По случая е образувано административнонаказателно производство.
За периода от май до края на септември на тази година при проверки на "Капитан Андреево" митническите инспектори са задържали близо 72 кг контрабандни златни и сребърни накити, което е 14 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.
22.10.2021, 12:38 часа
482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha