Експерт каза коя е най-опасната комбинация от продукти за тялото

Експерт каза коя е най-опасната комбинация от продукти за тялото

Наскоро беше установено, че използването на определена хранителна комбинация може да доведе до пристрастяване. В допълнение, такава храна започва да доставя на човек специално удоволствие, отказът от което е труден. Това заключение прави технолог по храните Аамир Манан Дава.
Експертът посочва, че тази комбинация е най-опасната за човешкото здраве. Става въпрос за комбинация от сладки и мазни храни.
Твърдението му се основава на скорошни резултати от проучване върху плъхове. Основите му са посочени на портала на Националния център за биотехнологична информация.
За експеримента гризачите са били разделени на 3 групи. Представителите на първата група са хранени със стандартна храна, която се приема от лабораторни животни.
За втората група храната е допълнена с висококалорични мазни храни: колбаси, бекон, чийзкейк и т.н., но е била достъпна само за един час.
Третата група е имала възможност да яде храна, богата на захари и мазнини денонощно.
Установено е, че теглото на представителите на третата група почти се е удвоило. Те също така показали поведенчески и физиологични промени, сравними с тези, които настъпват при злоупотреба с наркотици. 
Освен това гризачите са се пристрастили до такава степен към храната, наситена със захар и мазнини, че не са се разсейвали да я ядат дори при токови удари.

22.10.2021, 16:29 часа
391 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha