Диетолог посочи кои са най-полезните ядки за жените

Диетолог посочи кои са най-полезните ядки за жените Бадемите спомагат за забавяне на процеса на стареене на организма и се считат за „най-женската” ядка. Диетологът Евгений Арзамасов говори за тези и други полезни свойства на бадемите.
Той отбеляза, че бадемите съдържат магнезий и витамини от група В, които помагат на жените да поддържат здрава нервната си система.
Също така, бадемите са богати на витамин Е и силиций. Те са незаменими при поддържане на еластичността и стегнатостта на кожата, както и за нормализиране на хормоните.
"Манганът помага за защита на костите от остеопороза, той е полезен както за млади, така и за възрастни дами. Позволява ви да подобрите усвояването на полезни за състава на костите елементи, както и да предпазите кожата от увреждане", подчерта Арзамасов.
Бадемите са полезни и поради съдържанието на цинк, а един от доказаните ефекти при редовната им консумация е понижаването на лошия холестерол. Лекарят препоръчва да се ядат не повече от 10-15 ядки дневно заради високата им калоричност.
 
23.10.2021, 10:30 часа
230 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha