От утре: Румъния затяга мерките срещу COVID-19

От утре: Румъния затяга мерките срещу COVID-19 Румъния затяга още повече мерките срещу COVID-19. От понеделник се въвежда вечерен час за хората без зелен сертификат, а маските стават задължителни. Смъртността в страната продължава да е висока. 446 са смъртните случаи, регистрирани за последното денонощие.
От понеделник в полунощ - в срок за 30 дни Румъния влиза в режим на строги мерки.
"От понеделник маските стават задължителни навсякъде - на открито и в закрити пространства. За много дейности достъп ще е разрешен само срещу зелен сертификат. За неваксинираните ше има много ограничения", каза Клаус Йоханис, президент на Румъния.
Хората, които нямат "зелен сертификат" ще трябва да спазват вечерен час от 22 до 5 часа сутринта. Те няма да бъдат допускани и до ресторанти. Заведенията ще продължат да работят, но до 21 часа и то само за клиенти със "зелен сертификат". Магазините са със същото работно време. "Зелени сертификати" ще се изискват при настаняване в хотели и посещения в обществени сгради.
Забраняват се частни събирания, включително за сватби и конференции. Някои спортни събития ще се проведат, но без публика. Властите предупредиха, че при използването на чужд сертификат, истинският притежател на удостоверението ще бъде преследван от закона.
В петък над 86 000 души са били ваксинирани срещу COVID-19, което е абсолютен рекорд за Румъния. В страната тече ваксинационен маратон.
24.10.2021, 14:43 часа
296 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha