„Благотворни приятели“ подпомогна изграждането на STEM център в Езиковата гимназия във Враца

„Благотворни приятели“ подпомогна изграждането на STEM център в Езиковата гимназия във Враца Сдружение „Благотворни приятели“ подкрепи нова инициатива за развитието и достъпа до качествено образование във Враца. Те дариха средства на ПЕГ „Йоан Екзарх“ за изграждането на единствения по рода си високотехнологичен STEM център в областта. Той включва зона за обучение и сътрудничество и Makerspace с Дигиталната зона, 3D зона, творческо студио, сцена и зона за релакс и вдъхновение и ще даде възможност на учениците да използват най-съвременни технологии.
В основата на доброто дело е врачанският бизнесмен Мартин Харизанов, част от ръководството на сдружение „Благотворни приятели“, който съвсем скоро проведе мотивационна среща с ученици от 11 и 12 клас в гимназията. 
„Получаването на качествено образование винаги е било много голям приоритет за мен. Именно то е основата за развитието на едно модерно и напредничаво общество. Ето защо след посещението ми в ПЕГ „Йоан Екзарх“ и заедно с останалите от „Благотворни приятели“ не се поколебахме веднага да дарим средства за изграждането на STEM центъра. Няма да спрем да подкрепяме подобни и други инициативи, свързани с образованието и младите хора в Северозапада, защото е много важно да имат шанса да се развиват и да успяват в родния си край“, коментира Мартин Харизанов.
28.10.2021, 13:41 часа
2795 0