Една година затвор и глоба за незаконно държане на тютюн без акцизен бандерол във Вълчедръм

Една година затвор и глоба за незаконно държане на тютюн без акцизен бандерол във Вълчедръм 54-годишният С. А. е бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Той е осъждан 13 пъти, като последната влязла в сила осъдителна присъда срещу него е от 2018 г.
На 20.04.2021 г., във Вълчедръм, област Монтана, управляваният от С.А. лек автомобил бил спрян за проверка от полицейски служители. Поводът за нея бил получен оперативен сигнал за държане на акцизни стоки без бандерол.
В колата били намерени и иззети 15 полиетиленови чувала с насипен тютюн без български акцизен бандерол. Общото му количество е 150 кг.
По досъдебното производство е била изготвена органолептична експертиза, според която иззетата стока представлява нарязан на ивици тютюн, смес от сортови групи „Ориенталски“ и „Виржиния“. Той е предназначен за консумация и е годен за ръчно изработване на цигари, като може да се пуши без допълнителна индустриална обработка.
От заключението на извършената съдебно-оценителна експертиза общата стойност на предмета на престъплението е в размер на 34 200 лева.
Подсъдимият С.А. е бил признат за виновен. Наложено му е наказание от 1 година „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 34 200 лева.
 
29.10.2021, 15:58 часа
916 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha