Съдът във Враца наказа млад врачанин, кътал много наркотици и незаконни патрони

Съдът във Враца наказа млад врачанин, кътал много наркотици и незаконни патрони С наложено ефективно наказание приключи делото срещу 28-годишния Х. М., обвинен от Районна прокуратура – Враца за незаконно държане на високорискови наркотични вещества и боеприпаси. Деянията са квалифицирани по чл. 354а, ал. 3, т. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК.
На 24.03.2021 г. подсъдимият Х. М. държал високорискови и рискови наркотични вещества. У него и в дома му на ул. „Цар Асен I“ във Враца били открити суха зелена растителна маса - коноп/марихуана, и таблетки екстази и алпразолам. Общата им стойност възлиза на 609.03 лева.
При претърсване в апартамента му били намерени 40 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, в т.ч. нестандартни и стандартни патрони за огнестрелно оръжие, различен калибър. Х. М. не разполагал с разрешение за тяхното държане, в съответствие с регламента на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Враца, което съдът е одобрил. Наложено му наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лева.
Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

*Снимката е илюстративна 
22.11.2021, 16:24 часа
1097 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha