Започна поредното дело за обезщетение на близките на загиналите при взрива в "Миджур"

Започна поредното дело за обезщетение на близките на загиналите при взрива в "Миджур" Административният съд във Видин даде ход на поредното дело срещу администрацията на Министерския съвет и Министерство на околната среда и водите, заведено по искове на близки на загинали в завода за боеприпаси "Миджур" в Горни Лом. Претенцията за претърпени неимуществени вреди е от името на момче, загубило родителите си при взрива на първи октомври 2014 година. В проведеното съдебно заседание са разпитани свидетели и е изслушана взривотехническата експертиза. На трети февруари ще бъде представена съдебнопсихиатрична експертиза.
Поисканото обезщетение е в размер на 330 хиляди лева. Според исковата молба смъртта на родителите е причинена вследствие незаконосъобразни актове, действия и бездействия.
По други две дела срещу администрацията на Министерския съвет и Министерство на околната среда Административният съд във Видин отхвърли исковете. Мотивите са, че не се доказва незаконосъобразност от страна на администрацията на Министерски съвет, както и на Министерството на околната среда и водите.
Решенията се обжалват пред Върховния административен съд.
26.11.2021, 09:18 часа
1048 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha