Рициновото масло се бори с пърхота

Рициновото масло се бори с пърхота Факт е, че интернет обича рициновото масло. Едно бързо търсене ще доведе до милиони резултати, вариращи от горещи теми в различни форуми до рецепти тип „направи си сам” и бюти блогове от всички краища на света, кълнещи се в способността му да „отгледа” буйна и дълга коса.
Въз основа на ревютата /и някои доста убедителни снимки преди и след/, ние сме почти готови да излеем цяло шишенце рициново масло върху главите си и да го оставим да направи своята магия, но знаем, че било разумно първо да проверим всички тънкости. Ето и какво трябва да знаете за този продукт според д-р Шийл Соломон, сертифициран дерматолог в Preston Dermatology and Skin Surgery в Северна Каролина.
Според д-р Соломон, „40 процента от жените се борят с изтъняване или загуба на коса. И тъй като възможностите за лечение на този проблем често са много скъпи, е напълно разбираемо защо много дами търсят естествени средства като рициново масло.”

Помага ли за растежа на косата?
Всъщност не - поне не директно или самостоятелно. Липсват научни доказателства, що се касае до растежа на косата. Добрата новина, е, че няма никакви вредни ефекти и може да подобри и увеличи усвояването и ефективността на други продукти, което от своя страна осигурява "плодородна почва" за растежа на косата.
Така че, нека повторим отново - самото рициново масло не предизвиква растеж. Въпреки това, включването му във вашата рутина може да помогне за създаването на по-здравословна среда за подобно явление.

Какво го прави по-добро от кокосовото масло, например?
Като за начало, рициновото е страшно хидратиращо. То е пълно с мастни киселини и антиоксиданти, което го прави чудесно лечение за сухи и цъфнали краища. Освен това, има естествени антибактериални и противогъбични свойства, които могат да помогнат за успокояване на сърбящия скалп и намаляване на пърхота - особено когато се съчетае с приятен масаж за засилване на циркулацията. Допълнителният блясък е още един бонус.
Най-отличителната характеристика на рициновото масло /в сравнение с кокосовото или това от жожоба/ е неговата плътна и леко лепкава текстура.

Как и колко често се нанася?
Както при всеки нов продукт, който въвеждате в ежедневието си, първо тествайте малко количество върху вътрешната страна на ръката си за 24 часа, за да сте сигурни, че кожата няма алергична реакция. В тази връзка бихме препоръчали да търсите продукт, който е студено пресован и органичен, тъй като всякакви пестициди могат да увеличат шансовете за дразнене. Освен това, студено пресованата екстракция гарантира, че получавате най-чистата и най-висококачествена форма на рициново масло от семената.
След като успешно сте преминали теста, бихме препоръчали да използвате рициновото масло като лечение преди шампоан. Просто нанесете няколко капки равномерно върху скалпа и кичурите. След това измийте обилно с шампоан, за да не останат остатъци /което е особено важно, ако косата ви е по-фина/.
27.11.2021, 14:01 часа
818 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha