Ето кои са най-полезните билки за здраво сърце

Ето кои са най-полезните билки за здраво сърце Здравословната диета е първата стъпка към по-здраво сърце. Именно затова е важно да включим в менюто си повече зеленчуци, плодове, боб, пълнозърнести храни, здравословни мазнини като зехтин, и чисти белтъчини като риба и пиле. Но това не е достатъчно. Има много полезни билки, редовното приемане на които ще поддържат сърцето ви здраво дълги години.

Канела
Канелата помага на сърцето по няколко начина. След проведено изследване се е установило, че малки дневна доза от канела понижава нивата на общия холестерол, "лошия" холестерол и триглицеридите в кръвта. Тя също така понижава кръвната захар, предпазва от диабет, като по този начин намалява риска от инфаркти и инсулти.
Как да я използвате: Поръсете с канела овесена каша, добавете към шейкове, мляко, чай, сладкиши.

Кардамон
Направено проучване установява, че кардамонът, който често се използва в индийски ястия, може да понижи кръвното налягане. Изследвания също показват, че билката може да намали риска от образуване на кръвни съсиреци.
Как да го използвате: Добавете я към своите ястия.

Чесън
Ако искате да подобрите здравето на сърцето си, няма да сбъркате като добавите чесън към своя хранителен режим. Проведени са много проучвания, когато доказват ползите на чесъна. Той намалява кръвното налягане, понижава общия и LDL холестерол с до 10%.
Как да го използвате: Добавете в супи, яхнии, гювечета. Добавяйте към различни ястия или си го хапвайте отделно.

Джинджифил
Този пикантен корен може да намали риска от високо кръвно налягане, сочи проучване. Хората, които ядат повече от него се радват на здраво сърце. Авторите на изследването препоръчват 2-4 грама /или около ½ чаена лъжичка/ на ден, за да се предотвратят проблеми със сърцето.
Как да го използвате: Нарежете го и го добавете към салати. Може също така да пиете чай от джинджифил.
28.11.2021, 09:31 часа
872 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha