На живо: Новите депутати полагат клетва

На живо: Новите депутати полагат клетва Парламентът отново се събра - за трети път в рамките на 2021 г. след един редовен и два предсрочни вота и значително разместване на политическите пластове. Новите депутати в състава на 47-ото Народно събрание полагат клетва днес под звуците на националния и европейския химн и с подпис на листа от конституцията на страната.
А дойанеът, който води заседанието до избирането на ръководство за президиума, отново е представител на "Има такъв народ". След Мика Зайкова, която този път не успя да се пребори за депутатско място като водач на листата в Смолян, сега урологът д-р Силви Кирилов се оказа най-възрастният сред новите законотворци.
Преди Зайкова, неизменният доайен, който откриваше поредица от парламенти, беше покойният Стефан Данаилов. Но дори и той, във вече далечната 2013 г., поведе церемонията за старта на 42-то НС на 71-годишна възраст.
Очаква се още днес депутатите да излъчат ръководство, а формирането на постоянните комисии ще е светкавично, за да се приеме бързо бюджетът за 2022 г. 
Заявени като в опозиция на бъдещата власт, която се оформя между формациите "Продължаваме промяната", БСП, ИТН и ДБ, са ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". 

03.12.2021, 09:24 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha