Сбогуване с миналото! Бутнаха бившата печатница във Враца, отиде си част от историята на града /снимки/

Сбогуване с миналото! Бутнаха бившата печатница във Враца, отиде си част от историята на града /снимки/ Тежки машини окончателно бутнаха сградите на бившата печатница във Враца, видя репортер на агенция BulNews.
Останало е малко от административната част, която днес до края на деня ще бъде срутена. Така един от символите на Враца ще бъде заличен от картата на областния център.
Печатницата беше една от най-големите в страната, като тук се печатаха романи, учебници и вестници за цяла България. Местоположението и значението ѝ за живота на града бяха толкова важни, че в мазето имаше изграден специален бункер за работниците.
След приватизацията ѝ тя беше преименувана на „Полипринт“, под която марка работи до фалита си.
Последва агония, съчетана с множество пожари в изоставените сгради, които създаваха напрежение в обществото. На това беше сложен край от врачанския безнесмен Николай Коцев, който изкупи терена и двете сгради. Последва решението имотът да не се реновира, а изцяло да бъде бутнат, за да се изгради модерна бизнес сграда.
По тази причина в събота и неделя бул. „Демокрация“ бе затворен за хора и превозни средства, за да се гарантира безопасността на всички, а до края на седмицата движението ще бъде ограничено от 9 до 16 часа.
06.12.2021, 10:38 часа
7864 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha