Зеленият чай пази сърцето и удължава живота

Зеленият чай пази сърцето и удължава живота Китайски учени проведоха изследване за положителното въздействие на зеления чай върху сърдечно-съдовата система. Тъй като болестите на сърцето и кръвоносните съдове са най-честата причина за смъртността в света, чаят се нарича напитка, която удължава живота, твърди Mirror.
В проучването са участвали над 100 000 души. Едната от контролните групи е пила зелен чай поне три пъти на ден, а другата изобщо не е консумирала напитката. Експериментът продължи седем години, през които участниците бяха постоянно проверявани от лекари.
Резултатите от редовната консумация на зелен чай бяха забележими: рискът от смърт сред членовете на групата, които пиеха редовно чай, намаля с 15 процента, а рискът от инфаркт или инсулт намаля още повече. Намаляването на риска от смърт се свързва еднозначно с действието на компонентите на зеления чай.
 
10.01.2022, 13:38 часа
222 1
Коментари

Български недоучени:

10.01.2022, 21:03 часа
проведоха изследване за положителното въздействие на зелената салата и благата ракия върху сърцата на българите и съдовете в кухните им.Те удължават усмивките и музиката в безвъздушното пространство , в което живеем сега. Наздраве, човеци !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha