Швеция с нови COVID ограничения

Швеция с нови COVID ограничения Шведското правителство налага нови ограничения поради разпространението на коронавируса. Това съобщи министър-председателят Магдалена Андершон на пресконференция.
Разпространението на инфекцията в Швеция е на исторически високо ниво", каза тя. „Смятаме, че ситуацията изисква мерки за намаляване на тежестта върху системата на общественото здравеопазване".
От 14 януари заведенията за обществено хранене ще затварят не по-късно от 23:00 ч., като ще бъде въведено и ограничение за броя на хората в помещенията на една компания - не повече от осем. За посетителите на публични събития с между 50 и 500 души трябва да се осигурят места за сядане. Университетите се насърчават да предоставят дистанционно обучение. На всички масови събирания ще се изисква сертификат за ваксинация.
На 5 януари в страната са регистрирани 23 877 случая на заразяване с коронавируса. Това е най-големият брой за 24 часа от началото на пандемията.
През декември страната вече наложи редица ограничения. В ресторантите се сервира само на маси с минимално разстояние от един метър между тях. При пътуване с влакове и автобуси на дълги разстояния резервациите са задължителни. За частни събития в помещенията се поддържа максимален капацитет от 50 души.
Всички възрастни бяха посъветвани да избягват тълпи от хора, гражданите бяха насърчени да използват защитни маски в обществения транспорт, а работодателите бяха посъветвани да организират работа онлайн. При влизане в Швеция от пътниците се изисква да направят отрицателен PCR тест.
10.01.2022, 16:19 часа
623 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha