Събират средства за семейство, загубило дома си при пожар във видинското село Градец

Събират средства за семейство, загубило дома си при пожар във видинското село Градец Жители на видинското село Градец събират дрехи и пари в подкрепа на 4-членното семейство, което загуби дома си след пожар, съобщи кметът Илия Томов. 
Огнената стихия е избухнала на 7 януари вечерта. Вследствие на пламъците е изгорял вторият етаж с покрива на къщата и гредоредът долу.
"Къщата е за тотален ремонт. Светлин Гунчев и съпругата му са били на работа, неговата майка пък е била в пристройката - в мутвака. Печка, такава на дърва, момчето я запалва печката и след това не е било в момента тук, те са били на работа и за съжаление от искра нещо е станало, но от тук е тръгнал пожарът, от печката", каза кметът. 
Семейството живее в пристройката, спестявания нямат. Мъжът и жената работят, но средствата стигат, колкото да посрещат ежедневните нужди.
"Взехме найлон 100 квадрата, за да се покрие покривът на първо време, най-важното е първо той да се направи. Жителите на Градец, който с каквото може ще помогне и с дрехи, и с одеяла, и с парични суми. Има и банкова сметка - ние сме я качили на фейсбук на Кметство Градец. Има хора, обаждаха ми се за дрехи, за парични суми да дарят. Ще помогнем колкото можем на това семейство", заяви още Томов. 
Четири противопожарни автомобила са гасили пожара. Бързата намеса на огнеборците е предотвратила разпространението на огъня към съседните къщи.
11.01.2022, 16:45 часа
945 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha