Храни, които помагат за пречистване на черния дроб

Храни, които помагат за пречистване на черния дроб Черният ни дроб редовно е подложен на силен стрес. Не винаги се придържаме към здравословния начин на живот. Любовта ни към сладкото, мазнините и алкохола могат да причинят тежки увреждания на черния дроб. Ето храните, които помагат за пречистване на черния

Чесън

Съдържа големи количества селен и алицин, които са естествени стимуланти и отлични съставки за прочистване на черния дроб. Освен това чесънът премахва токсините и активира ензимите.

Грейпфрут и други цитрусови плодове
Съдържа много антиоксиданти и витамин С. Това са отлични компоненти, които допринасят за естественото прочистване на тялото - по-специално на черния дроб. Дори ако пиете една малка чаша цитрусов сок на ден, ще увеличите количеството ензими в тялото, което ще насърчи цялостната детоксикация. Ако не грейпфрут, изпийте сутринта сок от половин лимон, разреден с топла вода.

Авокадо
Този висококалоричен продукт е много полезен за черния дроб. Съдържа глутатион, антиоксидант, който спасява тялото ни от вируси и токсини.

Зеленолистни зеленчуци
Добавете ги към салата или направете вкусни смутита от зеле, спанак и магданоз (можете да добавите банан за сладък вкус). Така се  неутрализира ефекта на тежките метали, пречиства се кръвта и черния дроб, а също така дава прилив на енергия.

Ябълки
"Една ябълка на ден държи лекаря далеч". Това е поговорката. И добра причина! Пектинът, който се съдържа в ябълките, пречиства организма от отпадните продукти и укрепва имунната система.

 
12.01.2022, 12:09 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha