Бюджетната комисия прие на първо четене промени в 3 данъчни закона

Бюджетната комисия прие на първо четене промени в 3 данъчни закона Бюджетната комисия в Народното събрание прие на първо четене промени в три данъчни закона.
Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене законопроекти за ратифициране на Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране и Законопроект за ратифициране на Паралелното споразумение за защитен механизъм между Република България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател. При второто четене на двата законопроекта ще бъде направена техническа корекция, като в имената на проектите ще бъдат добавени и държавите, за които се отнасят те.
Комисията одобри на първо четене и законопроект за промени на Закона за корпоративното подоходно облагане. Проектът е одобрен отс решение на правителството. Депутатите одобриха и законопроект за промени в Закона за данък върху добавената стойност, одобрен от правителството, както и промени в закона за акцизите и данъчните складове, одобрен от правителството, внесен от Министерския съвет.
При приемането на промените в данъчните закони председателят на комисията Любомир Каримански обърна внимание, че приетите от НС текстове може да бъдат обявени за противоконституционни, защото се предлага да влязат със стара дата - от 1 януари. От МФ обявиха, че са запознати с казуса, но промените са за влизане в сила на европейски директиви и България е длъжна да ги въведе от началото на годината. Предложенията за промени са в полза на всички в България и на българския бизнес и по предварителни сондажи не се очаква отрицателна реакция, посочи Каримански.
13.01.2022, 16:38 часа
506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha