Тони Йорданов спаси фалиралия завод „Искър“ в Мездра, фирми искат да наемат халетата в него /снимки/

Тони Йорданов спаси фалиралия завод „Искър“ в Мездра, фирми искат да наемат халетата в него /снимки/ Един от най-сериозните български инвеститори в Северозапада - Тони Йорданов, прие ново предизвикателство, научи агенция BulNews.
То е в изцяло нова сфера - машиностроенето в завод „Искър“ в Мездра. Йорданов не крие, че причината не е само в бизнеса, а за запазване на работни места, пазарни позиции и сантимент, тъй като преди доста години в него е началото на неговата кариера, а там започва и любовта им със съпругата му Надежда.
От десетина години заводът за зъбни колела буксува. Някогашният социалистически мастодонт е загубил пазари, а огромните му халета се рушат. Така поема по пътя на несъстоятелността. Няма интерес от купувачи заради лошото състояние на производствената база.
С присъщия си бизнес нюх Тони Йорданов открива потенциал в големия терен и затова решава да закупи имотите от синдика. Така в края на октомври се сдобива с апетитния промишлен терен от 21 дка земя. На нея са разположени течащи халета върху 11 дка, както и етаж от административната сграда на една от перлите в системата на прочутия "Балканкар", чийто мотокари са се продавали в целия свят.
Производствената част е без вода и газ. Голяма част от машините са за скрап. Но вместо да ги предаде и разруши сградите, за да освободи терена, Йорданов решава, че не бързата печалба е смисълът на тази сделка.
"Не е лесно да се прави производство, особено машинни детайли, но 15 наши съграждани трябваше да останат без работа, а завод "Искър" да е само спомен. Затова взехме друго решение- да преназначим работниците в "Инертстрой Калето" и да започнем спешен ремонт, за да променим нечовешките условия в които те работеха- студ, влага и мърсотия", споделя Йорданов.
Краткосрочните планове предвиждат увеличаване на производството и намиране на нови пазари. По-късно ще се търсят партньори за съвместна дейност в останалата част от производствените мощности, за да може теренът на славния „Балканкар Искър“ да се превърне в истинска индустриална зона с различни производства. След като се ремонтират халетата една част от тях ще бъдат дадени под наем, тъй като вече има заявен интерес за това от различни фирми.
"Вярвам, че това ще стане постепенно, защото Северозападът ще се развива с напредването на скоростния път", категоричен е Йорданов.
17.01.2022, 16:55 часа
8233 3
Коментари

Бамби

01.02.2022, 20:22 часа
ДА БЕ ДААА ЕЛА КУМЧО ВЪЛЧО ИЗЯШМЕ СМЕШНИЦИ ЧЕСТЕН ИЗМАМНИК!!!!!

Христо Митов

17.01.2022, 19:11 часа
Мездра има нужда от повече хора като Тони Йорданов

Признателен гражданин

17.01.2022, 18:44 часа
Браво, Тони! Бъди благословен!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha