Издирват мним работодател, измамил две жени в Павликени

Издирват мним работодател, измамил две жени в Павликени Издирват мним работодател, измамил две жени в Павликени, съобщиха от полицията. На 21 януари 46-годишна жена получава покана на мобилния си телефон от Бюрото по труд за интервю за работа.
На място се среща с мъж, представил се за работодател, търсещ персонал за откриващ се магазин за дрехи. Мнимият работодател убеждава потърпевшата да го изчака, докато проведе и интервютата с другите кандидати.
При повторната им среща мъжът уверява, че тъжителката е една от избраните за работата и между другото ѝ предлага да закупи 10 кг свинско месо за сумата от 40 лева. След като получава парите, под пред текст, че отива да вземе месото, мъжът повече не се връща.
Идентичен е случаят с другата пострадала - жена на 46 години. По същата схема мнимият работодател ѝ нанася имотна вреда в размер на 40 лева.
От проведеното разследване е установена съпричастност на 57-годишен мъж от Левски, многократно осъждан за измами от съдилищата във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Левски, Севлиево, Плевен, Търговище, Кубрат, Хасково.
Извършителят е обявен за издирване. За двата случая са заведени преписки.
25.01.2022, 14:18 часа
510 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha